10 mei 2013 ~ 0 Comments

Houten kinderspeelgoed

Wat is nou het voordeel aan houten speelgoed voor kinderen ten opzichte van plastic speelgoed. Houten speelgoed is weliswaar een stuk duurder dan het plastice speelgoed, maar daar staat tegenover dat speelgoed van hout veel langer meegaat. Het houten speelgoed is een heel stuk steviger, maar niet in alle gevallen is het steviger en gaat het langer mee. Er is natuurlijk ook houten speelgoed dat geen goede kwaliteit biedt. Er is kwaliteitsverschil en bij de aankoop zou men er goed op moeten letten dat de afwerking van het hout netjes is. Er mogen bijvoorbeeld geen splinters kunnen ontstaan en alle kleine onderdelen moeten zeer goed bevestigd worden, deze mogen er niet af vallen.

Veelgebruikt hout
- Rubberhout (oorspronkelijk kwam dit hout uit het Amazonewoud, tegenwoordig vooral afkomstig uit plantages in Zuidoost-Azië).
- Multiplex (plaat bestaande uit één of twee houtsoorten welke haaks op elkaar verlijmd zijn.)
- MDF (plaatmateriaal dat gemaakt wordt van minderwaardige houtkwaliteiten die worden verpulverd tot houtstof. Deze stoffen worden vervolgens onder een grote pers bij elkaar geperst. Hieruit ontstaat een stevige houtsoort voor speelgoed).

Kindermeubels
Het aanbod kindermeubels wordt met het jaar ruimer, nog geen jaar steeg het zo snel als in 2012. De makers van de kindermeubels willen steeds meer en worden steeds creatiever, want waarom zouden de kleinste leden van het gezin geen recht hebben op hun eigen op maat gemaakte meubeltjes? Iedereen ziet ze wel eens staan bij de dokter of de huisarts. De kleine kinderstoeltjes. Speciaal voor deze kleine jongens en meiden gemaakt. Maar waarom zou er dan geen kinderbankstel of een leunstoel voor de kinderen gemaakt kunnen worden. tegenwoordig kunnen er over het hele internet wel kindermeubels gekocht worden. kijk eens met uw kind online, u zult de meubels van uzelf misschien wel tegenkomen voor uw eigen kind.

Leave a Reply